top of page

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ιστορία :

Η ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ ΑΕ είναι μία εταιρεία με έδρα την Ελλάδα. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Χαλάνδρι επί της οδού Πάροδος Τήνου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 από τον κ. Χανιώτη Θεόδωρο, επιχειρηματία στον τομέα του μαρμάρου από τη δεκαετία του 1970. Το 2018 ο κ. Χανιώτης Θεόδωρος ίδρυσε επίσης την εταιρεία GIGAMARBLE ΜΟΝ ΕΠΕ  η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα του μαρμάρου.

 

Εγκαταστάσεις :

Η βιομηχανική μονάδα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας για την κοπή και την επεξεργασία των υλικών.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει από κοντά παραδείγματα εφαρμογών στον τομέα των μαρμαροκατασκευών και να γνωρίσει τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρουν τα υλικά αυτά.

Ανθρώπινο δυναμικό :

Χάρη στη σωστή και άρτια στελέχωση της εταιρείας μας είμαστε ικανοί να εκτελέσουμε οποιοδήποτε έργο, ανεξαρτήτως μεγέθους και δυσκολίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι σταθεροί συνεργάτες μας, με τους οποίους η εταιρεία μας έχει πολυετή σχέση, αναλαμβάνουν την εκτέλεση των εργασιών από την αρχή ως το τέλος, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ποιότητα για την οποία εγγυόμαστε σε κάθε έργο μας.

Η εταιρεία ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ ΑΕ στελεχώνεται από τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται στα παρακάτω τμήματα:

 • Τμήμα Διοίκησης

 • Τμήμα Πωλήσεων

 • Τμήμα Μελετών

 • Τμήμα Παραγωγής

 • Συνεργεία Τοποθέτησης

 • Τμήμα Μεταφορών

Εξαγωγές :

Η εταιρεία μας προσφέρει χονδρική προμήθεια από τα καλύτερα ελληνικά μάρμαρα σε όλο τον κόσμο.

Ο αποτελεσματικός έλεγχος της ποιότητας, τα επαρκή αποθέματα και οι παραδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα για κάθε απαιτητικό έργο και κάνει την εταιρεία μας σημαντική σε μια ανταγωνιστική διεθνή αγορά.

Παραγωγή - Επεξεργασία :

Με την καθετοποίηση της διαδικασίας από το πρώτο στάδιο, δηλαδή την προμήθεια των όγκων μέχρι το τελευταίο, της τοποθέτησης και τελικής επεξεργασίας η εταιρεία μας επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της.

Η παραγωγή ακολουθεί 5 φάσεις:

 1. Κοπή όγκων με βάση την παραγγελία·

 2. Κοπή μαρμάρων από πλάκες·

 3. Γυάλισμα των επιφανειών και επεξεργασία των εδρών τους·

 4. Εκτέλεση ειδικής καλλιτεχνικής επεξεργασίας σε επιλεγμένα τεμάχια, εφόσον έχει ζητηθεί από τον πελάτη.

 5. Συσκευασία σε αριθμημένες παλέτες που συνοδεύονται από κατάλογο κοπής

Οι δυνατότητες επεξεργασίας των μαρμάρων και συναφών υλικών που προσφέρει η εταιρεία μας είναι πρακτικά ανεξάντλητες, παρακάτω όμως μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις πιο αντιπροσωπευτικές:

 • Σκάλισμα

 • Πατίνες

 • Τεχνητή παλαίωση

 • Αμμοβολή

 • Αδιαβροχοποίηση

 • Διαμόρφωση (σβουράκι)

Οι πιο πολλές από τις παραπάνω τεχνικές απαιτούν την επέμβαση του τεχνίτη με το χέρι, η δε επιλογή της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί κάθε φορά γίνεται με βάση μελέτες που έχουν γίνει στο κάθε υλικό και είναι προσαρμοσμένες κατάλληλα. Η προσοχή και φροντίδα μας ώστε η επεξεργασία του κάθε στοιχείου που αποτελεί μέρος του έργου να είναι η καταλληλότερη και αυτή που δίνει τα ωραιότερα αποτελέσματα, είναι ένα από τα πράγματα που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία μας μπορεί να προσαρμόσει τις τεχνικές δυνατότητες που έχει στις ανάγκες του πελάτη, όποιες και αν είναι αυτές…

Τοποθέτηση :

Τα συνεργεία τοποθέτησης της εταιρείας στελεχώνονται από τεχνίτες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της πέτρας και του μαρμάρου. Η εργασία τους σε εργοτάξια κατασκευών υψηλών προδιαγραφών τους έχει προσφέρει εξαιρετική γνώση και τεχνικές.

Η τοποθέτηση των μαρμάρων από έμπειρους τεχνικούς ακολουθεί αυστηρώς τα ακόλουθα στάδια:

 1. Συγκέντρωση των μαρμάρων σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σχέδιο, το οποίο υποδεικνύει την ακριβή τους θέση.

 2. Δεύτερος ποιοτικός έλεγχος σε κάθε μάρμαρο πριν την τοποθέτηση (ο πρώτος έλεγχος έχει ήδη γίνει στις εγκαταστάσεις μας).

 3. Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών-μηχανισμών σε κάθε μάρμαρο, ώστε να εξασφαλίζεται η ζητούμενη κλίση κάθε επιφάνειας.

Τέλος δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales support). Αυτό περιλαμβάνει συντήρηση, διορθωτικές εργασίες σε ζημιές που προήλθαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βελτίωση προηγουμένων εργασιών μετά από τυχόν αλλαγές.

Μερικά μόνο παραδείγματα εργοταξίων στα οποία εργάστηκαν τα συνεργεία της εταιρείας μας είναι τα ξενοδοχεία ASTIR PALACE - Βουλιαγμένη, Athens Marriot Hotel - Λ.Συγγρού, Ikos Dassia - Κέρκυρα, Sani Dunes - Χαλκιδική και το εμπορικό κέντρο Golden Hall - Λ.Κηφισίας 37Α Μαρούσι.

Πρωτοπορούμε :

 • Στην ποικιλία (200 είδη διακοσμητικών πετρωμάτων)

 • Στον σχεδιασμό (Ειδικό τμήμα Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων – Διακοσμητών)

 • Στις εφαρμογές (επεξεργασία – ανάληψη έργων)

 • Στις συνεργασίες (δίκτυο πελατών εσωτερικού – εξωτερικού)

Διαθέτουμε :

 • Καθετοποιημένη υποδομή

 • Παράδοση στην τεχνογνωσία και στις εφαρμογές

 • Αξιοπιστία και συνέπεια

 • Εγγύηση ποιότητας.

Αξίες & Όραμα :

Το όραμά μας είναι να είμαστε μια αποτελεσματική και αποδοτική εταιρία στον τομέα των μαρμάρων και λοιπών  διακοσμητικών πετρωμάτων και συναφών υλικών,  ικανοποιώντας το σύνολο των μερών που επενδύουν σ' εμάς: τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας, τους προμηθευτές μας και τους μετόχους μας.

Οι τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομείται το όραμά μας είναι :

 • Η παροχή αξιόπιστων προϊόντων και υπηρεσιών, με σταθερό προσανατολισμό στην ικανοποίηση των πελατών μας και στο χτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης μαζί τους.

 • Η διασφάλιση ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων, ώστε να επιτυγχάνεται η μακροχρόνια συνέχειά μας.

 • Η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που αναγνωρίζει και αξιοποιεί τις δυνατότητες των εργαζομένων μας, καθώς και η συνεχής επένδυση στη γνώση και την εξέλιξή τους.

 • Ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες μας :

Επενδύσεις κτιρίων με μάρμαρα

Για τις Επενδύσεις κτιρίων με μάρμαρα πραγματοποιούμε μελέτη του χώρου που πρόκειται να επενδυθεί και αναλόγως το στυλ διακόσμησης που διαθέτει ή επιθυμείτε να του δώσετε, την αρχιτεκτονική του και το φυσικό περιβάλλον, επιλέγουμε και προτείνουμε πάντα με προσοχή τα κατάλληλα μάρμαρα.

Η διαδικασία επένδυσης όψεων με μάρμαρο (ορθομαρμάρωση) μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών κονιαμάτων ή με μηχανική ανάρτηση – κάτι που συνιστάται λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους του μαρμάρου. Για να θεωρηθεί επιτυχημένη, πρέπει να δοθεί προσοχή στα εξής σημεία :

• Οι πλάκες πρέπει να είναι συμπαγείς, χωρίς ρωγμές , επίπεδες, και με ευθύγραμμες ακμές για να εφαρμοστούν σωστά.

• Στην περίπτωση στερέωσης με μηχανική ανάρτηση, οι στηρίξεις πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Αν με το πέρασμα του χρόνου οξειδωθεί ο σκελετός, θα οξειδωθεί και το μάρμαρο και θα έχει εμφανείς λεκέδες. Επίσης, αν ο χάλυβας έρχεται σε επαφή με άλλα μέταλλα και υπάρξει ηλεκτρόλυση, ο σκελετός σταδιακά θα καταστραφεί.

• Οι αρμοί ανάμεσα στις πλάκες πρέπει να έχουν ικανό πλάτος ώστε να επιτρέπουν την θερμοδιαστολή των πλακών και την καλή σεισμική συμπεριφορά τους (περίπου 4 χιλιοστά). Για τους ίδιους λόγους πρέπει να σφραγίζονται με ελαστομερή υλικά.

• Οι πλάκες πρέπει να έχουν πάχος μεγαλύτερο των 3 εκατοστών για να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αντοχή σε θραύση. Ορθομαρμαρώσεις εξωτερικών τοίχων με μικρότερο πάχος, είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνες.

• Οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι κατακόρυφες, ειδικά στις περιπτώσεις που η ορθομαρμάρωση γίνεται με κονιάματα, για να εξασφαλιστεί η επιπεδότητα του τελικού αποτελέσματος.

• Κάθε πλάκα πρέπει να φέρει μόνο το ίδιο βάρος της και να το μεταβιβάζει στον τοίχο εφαρμογής και όχι στις διπλανές της. Αυτό φυσικά υποδεικνύει πως πρέπει ο συγκεκριμένος τοίχος να έχει υπολογιστεί στη στατική μελέτη για αυτό το σκοπό.

Πάγκοι από Μάρμαρο & Γρανίτη
Αναλαμβάνουμε την προμήθεια και τοποθέτηση μαρμάρινων πάγκων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κτιρίων. Χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα υλικά για την τοποθέτηση των μαρμαρων με έμφαση πάντα στην λεπτομέρεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο πάγκος κουζίνας από φυσική πέτρα (φυσικός γρανίτης, φυσικό μάρμαρο) είναι μία διαχρονική επιλογή. Η φυσική πέτρα παρέχει ομορφιά και κομψότητα, καθώς αυτό το υλικό δίνει την αίσθηση της φυσικής αντοχής της πέτρας και της καθαριότητας. 

Ο φυσικός γρανίτης αποτελεί το πιο σκληρό και ανθεκτικό υλικό για πάγκο κουζίνας. Όσο πιό σκούρο είναι το χρώμα του γρανίτη τόσο αυξάνεται η ανθεκτικότητα του υλικού. Είναι πορώδες υλικό και αυτό δεν το κάνει ανθεκτικό στους λεκέδες, αλλά με την κατάλληλη προστασία και συντήρηση θα στολίζει την κουζίνα σας για πολλά χρόνια.

Το μάρμαρο ανήκει στην κατηγορία των φυσικών πετρωμάτων αλλά έχει περισσότερους πόρους από τον γρανίτη γι΄ αυτό και χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα υλικό όμως ευάλωτο σε οξέα που περιέχουν ορισμένες τροφές όπως τα πορτοκάλια, το ξύδι ή τα λεμόνια. Αν αυτά τα οξέα πέσουν σε μαρμάρινη επιφάνεια και δεν καθαριστούν αμέσως τότε μπορεί να προκαλέσουν φθορές.

Αν επιλέξετε πάγκο από φυσική πέτρα μπορείτε να κάνετε εξαιρετικούς συνδυασμούς με ξύλινα ντουλάπια από φυσικό ξύλο όπως μαόνι και σημύδα. Επίσης θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον φωτισμό της κουζίνας για να αναδείξετε την πέτρινη επιφάνεια του πάγκου.

Μαρμάρινα δάπεδα

Αναλαμβάνουμε προμήθεια και τοποθετήση μαρμάρων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κτιρίων. Χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα υλικά για την τοποθέτηση των μαρμάρων με έμφαση πάντα στην λεπτομέρεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση του μαρμάρου γίνεται πάντα σε ένα σταθερό και οριζόντιο υπόστρωμα. Συνήθως χρησιμοποιούμε γι’ αυτή τη δουλειά τσιμεντοκονία, ώστε το υπόστρωμα να είναι στέρεο και ανθεκτικό. Δεν πρέπει να μπορεί να απορροφήσει υγρασία ή να επιτρέψει στην υγρασία να περάσει κάτω απ’ το υπόστρωμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το υπόστρωμα τσιμεντοκονίας το βάζουμε πάνω σε πλάκα από μπετό. Σε διαφορετική περίπτωση (αν δηλαδή το υπόστρωμα απορροφήσει υγρασία οπότε ενδέχεται να φουσκώσει ή να υποχωρήσει), οι πλάκες μαρμάρου θα ξεκολλήσουν και το κόστος και η ταλαιπωρία της επισκευής θα είναι μεγάλα.
Οι πλάκες από μάρμαρο κολλώνται πάνω στο υπόστρωμα με τον ίδιο τρόπο που τοποθετούνται τα κεραμικά πλακίδια και χρησιμοποιώντας την ίδια κόλλα. Η κόλλα απλώνεται με χτενωτή σπάτουλα, και τα κομμάτια του μαρμάρου τοποθετούνται ώστε να βρίσκονται όλα στην ίδια αλφαδιά (οριζόντιο επίπεδο) με ελαφρό χτύπημα και με συνεχή έλεγχο. Εάν ο συγκεκριμένος χώρος απαιτεί ελαφρές ρύσεις ώστε να διοχετεύονται τα νερά προς κάποια κατεύθυνση, αυτό πρέπει να γίνει στη φάση του γεμίσματος με τσιμεντοκονία. Η κάθε πλάκα μαρμάρου δεν πρέπει να προεξέχει καθόλου από τις διπλανές της. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κακοτεχνία και στην περίπτωση που η προεξοχή ήταν περισσότερη από μερικά χιλιοστά ενδεχομένως και κίνδυνο ατυχήματος.
Σαν υλικό, το μάρμαρο έχει σημαντικό συντελεστή θερμοδιαστολής. Κατά συνέπεια πρέπει να δημιουργούνται αρμοί περιμετρικά (εκεί δηλαδή που το μάρμαρο θα έρθει σε επαφή με τους τοίχους), αλλά και ανάμεσα στις πλάκες μαρμάρου. Παρόλο που αισθητικά μπορεί να είναι προτιμότερη η τοποθέτηση πλακιδίων μαρμάρου χωρίς αρμούς σε κάποιες περιπτώσεις, τεχνικά είναι σωστότερη η επιλογή της χρήσης αρμού παρέχοντας εξασφάλιση για μακροβιότερη κατασκευή. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε αρμούς ανάμεσα στις πλάκες μαρμάρου, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη αρμών περιμετρικά. Οι αρμοί αυτοί θα καλυφθούν ακολούθως με σοβατεπί απο το ίδιο μάρμαρο.

Ειδικές κατασκευές
Αναλαμβάνουμε την προμήθεια και τοποθέτηση οποιασδήποτε ειδικής κατασκευής με μάρμαρο. Αυτή μπορεί να αφορά μαρμάρινα τζάκια, νυπτήρες, επένδυση μπανιέρας με μάρμαρο, επένδυση κολώνας με μάρμαρο, μαρμάρινα επιχείλια πισίνας, σχάρες απορροής, ειδικά μαρμάρινα βάρθρα καθώς και πολλά ακόμα.

Μαρμάρινες σκάλες

Αναλαμβάνουμε την προμήθεια και τοποθέτηση μαρμάρινων σκαλοπατιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κτιρίων. Χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα υλικά για την τοποθέτηση των μαρμαρων με έμφαση πάντα στην λεπτομέρεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι κλίμακες από φυσική πέτρα χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες όσο και σε δημόσιους χώρους. Το μάρμαρο είναι ένα μοναδικό υλικό στις ιδιότητες και την εμφάνισή του. Η επιφάνεια μιας φυσικής πέτρας έχει ένα μοναδικό μοτίβο, το οποίο δεν επαναλαμβάνεται στο υλικό, ακόμη και αν οι βράχοι εξορύσσονται σε μία εναπόθεση. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να συναντήσετε δύο σκάλες με εντελώς πανομοιότυπα μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Τα σχέδια του μαρμάρου έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

 • Το υλικό είναι ακίνδυνο για την υγεία, καθώς είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον.

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Με σωστή φροντίδα, η σκάλα θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια, ενώ η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της επένδυσης των βημάτων δεν θα αλλάξουν. Τα προϊόντα από λευκό μάρμαρο αρχίζουν να γερνούν μόνο μετά από 100 χρόνια.

 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοναδικά σχέδια στο πλακάκι θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη σωστή λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό σχεδιασμό.

 • Υψηλή αντίσταση στη μηχανική καταπόνηση και την τριβή.

 • Το υλικό δεν υπόκειται σε παραμόρφωση, καθώς είναι ανθεκτικό σε σχισίματα και ρωγμές.

 • Αντοχή σε διαβρωτικούς σχηματισμούς και αποσύνθεση.

 • Υψηλή αντοχή.

Επεξεργασία μαρμάρων
Οποιαδήποτε επεξεργασία που μπορει να γίνει σε μάρμαρα, όπως φινιρίσματα, επεξεργασία αντικέ, αμμοβολή, κοπανιστό, λούστρο στην επιφάνεια του μαρμάρου, βούρτσα, καμμένο κτλ γίνεται στο χώρο μας απο σύγχρονα μηχανήματα για άρτια αποτελέσματα.
Αναλαμβάνουμε το γυάλισμα των μαρμάρων με σύγχρονες μηχανές τριψίματος, για τέλειο αποτέλεσμα.

Επικοινωνία :

ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ ΑΕ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ : Πάροδος Τήνου - Χαλάνδρι - τ.κ. 15238
Τηλ. 210-6134922/23
Φαξ. 210-8104260
Email.: thassosmarble@gmail.com
GIGAMARBLE ΜΟΝ ΕΠΕ
Έδρα : Γ' Σεπτεμβρίου 144 - Αθήνα - τ.κ. 11251
Email.: gigamarble@gigamarble.net         

Υπεύθυνοι επικοινωνίας :

Ωράριο λειτουργίας :
Δευτέρα-Παρασκευή : 8:00πμ–18:00μμ
Σαββάτο : 8:00πμ–15:00μμ
Κυριακή : Κλειστά
 • Τμήμα έργων & λιανικών πωλήσεων : Χανιώτης Θεόδωρος - 6932437708

 • Τμήμα παραγωγής & λιανικών πωλήσεων :Χανιώτης Σπύρος - 6945388274

 • Facebook
 • Facebook
bottom of page